Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

O blogu in avtorju

Blog Guštanj bo predstavljal mesto Ravne – v dobrem in slabem !

Kar nekateri govorijo na tiho, tukaj povemo na glas !!

 • Share/Bookmark

22 odgovorov v “O blogu in avtorju”

 1. Kihec pravi:

  Lep pozdrav. Mislim, da bi morali začeti akcijo, da Ravne dobijo ponovno neko spodobno slaščičarno. Mislim, da ni prav, da na novo urejenem platoju v starem mestnem delu ni več lokala, ki ni namenjen zgolj gostilniški ponudbi.

  In še drugič. Spremljam seje občinskega sveta na kabelski Ravne. Na koncu vedno svetniki postavljajo vprašanja. Do odgovorov pa mi do sedaj še ni uspelo priti. Morda so še kje objavljeni (svetniki jih dobijo v pisni obliki – tako predvidevam), vendar jih do sedaj še nisem odkril. So pa sigurno zanimivi za marsikoga, saj vprašanja izvirajo iz pripomb občanov.

 2. ravne ravne pravi:

  Lahko ste opazili, da sem pričel dodajati zanimivejše teme iz prejšnjega bloga na to stran. (levo spodaj “ARHIV”) Da se bo arhiv malo napolnil. Stran na prejšnjem blogu pa bom tudi brisal.
  Pozval bi vse, katerim je bila katera tema še posebej zanimiva, da napišejo naslov in datum objave teme, da jo prenesem v sklop tega bloga !
  Lp

 3. nuša pravi:

  No to kaj se dogaja na sejah bi bilo zelo zanimivo branje. Saj so objavljene ampak to traja in traja da jih prebereš. Mogoče bi se to kdo lotil in jih predstavil v krajši obliki.
  Glede slaščičarne…to je pa ni akcije, ki bi jo lahko izvedli. Občina sigurno ne bo lastnica slaščičarne. Kak sp se bo pa težko našel. Pa še to. Včeraj sem bila z družino pri Nuhijo. Za 8 kepic sladoleda in štiri velike kornete smo plačali 9,20 evra. Brez računa kot v starih časih. Je že res da je sladoled izredno dober, ampak če že moramo vsi plačevat davek, bi ga morda tudi Nuhi lahko začel.

 4. nuša pravi:

  Ravne…. V arhiv bi dodala še naše srovšne leta. Ker glej g Lečnik je svojo pospravil. Žal mislim da je edini. Ampak eden mora biti prvi. Pravzaprav jih ne bi skrila v arhiv. Naj bodo na vidnem mestu za opomin. Pa zdaj razmišljam, da si eno pozabil. Mickino bajto na Piglu. Srovšno g Slatinšeka, ki ni samo grda ampak že prav nevarna za otroke, ki se igrajo tam.

 5. ravne ravne pravi:

  @Nuša bom uredil v arhivu tudi lanskoletne “srovšne”,pa tudi na Mickino bajto ne bom pozabil. Res nas obdaja še toliko stvari, da bo potrebno tudi letos speljati anketo za naj “srovšno” :)
  Lp

 6. vunderkind pravi:

  Predlagam sledeče:
  -naj vsak v mesecu maju, ki to želi pošlje moderatorju sliko za katero se mu zdi, da je največja sramota za mesto Ravne, potem pa se naj v juniju glasuje za naj sramoto Raven.
  S tem bi dobili malo boljši pogled na sramote mesta Raven, hkrati pa bi s tem lastnika/e opozorili, da smo njihovo sramoto opazili in da nam občanom, ni vseeno v kakem mestu živimo. Hkrati pa se bodo, vsaj upam, ti lastniki zamislili in to stvar morda tudi uredili!

 7. Srđo pravi:

  zakaj sramoto ? zakaj ne rajše kaj nam je najlepše/najbolj ljubo v ravnah ?

 8. vunderkind pravi:

  A zakaj?
  Ker moremo najprej počistit tisto kar nam dela sramoto in nam ni v ponos.
  Zato, ker vsak ko pride na obisk si zapomne tiste stvari, ki nam niso v ponos.
  Zato, ker lahko vsak pa naj ima še kako pošlihtano doma še nekaj stori, da mu bo lepše.
  Predvsem pa zato, da se bodo Ravne izboljšale!
  Kasneje lahko uvedemo tudi rubriko najlepše, al pohvale za ureditev itd., ampak najprej moramo začeti s sramotami, ker ti nič ne hasne če bi npr.Lečnik postavil ne vem kakšno vilo spodaj v trgu in bi mel v njej mesarijo, če prej ne bi podrl tiste stare sramote zraven (to pa je že pohvala, da mu je to uspelo urediti)! Al samo js tk razmišljam???

 9. ravne ravne pravi:

  @Vunderkind o tej ideji sem že sam premišljeval, da bi tudi letos izbrali naj srovšno, poleg tega pa tudi kontra zadevo, torej najurejenejšo !
  Slike ali pa svoje opazk mi lahko pošljete na mail, katere bom kasneje objavil.
  Tako, da bo tudi Srđo zadovoljen ;-)

 10. vunderkind pravi:

  Odlično! Sam je treba postavit neki datum od do se zbirajo slike in potem od do se glasuje. Saj veš kako bo drgač, spet bo vsak reko, da ni vedo in da… bla bla bla
  Drgač se pa js tud strinjam in da bo koza cela in volk sit naj bo glasovanje za naj srovšno in za naj lepoto! Zaj sem 10dni fraj (mamo kolektivni dopust) in če bo kaj časa bom poslikal par stvari in ti jih poslal. Morm pa priznati, da sem bolj za grajanje kot za pohvale, tk da bom verjetno bolj srovšne posliko. Bom pa z veseljem glasoval tud za naj lepoto mesta Raven!

 11. kihec pravi:

  Morda bi bilo treba na Ravnah končno izpostaviti – tudi slikovno – številne prazne lokale, ki čakajo na kupce ali ali najemnike. Človek kar ne more verjeti, da je mogoče, da serija novih prostorov v poslovni stavbi ob Suhi (pod pokritim parkiriščem)celo desetletje ne najde uporabnika. Podobno je s prostori bivšega SDK na Prežihovi ulici, pa prostori bivšega hotela na Čečovju, pa, da ne govorim o številnih praznih lokalih na drugih privatnih lokacijah na Ravnah.
  Sicer sem zagovornik vsega, kar se na Ravnah na novo načrtuje, a ravno sedaj, ko smo tik pred gradnjo novega mladinskega hotela, se postavlja vprašanje, če ne bo ta zgradba v bližnji prihodnosti doživela podoben žalosten konec.
  Nehote se tu vsiljuje vprašanje, zakaj je potrebna novogradnja. Če bi Center za socialno delo preselili v ustrezne prazne prostore, bi stavba, ki jo zaseda sedaj, nudila ustrezne prostore za hotel takega tipa. Ne smemo namreč pozabiti, da je bila ta zgadba prvotno namenjena dijaškemu domu in torej ne more bistveno odstopati od normativov hostla.
  Pa ti pomisleki niso le moji.

 12. antimax pravi:

  Bravo Kihec! Da ne govorimo o tem, da je okrog KKŠ na Čečovju vsaj za 2 hostla praznih nekdaj hotelskih sob, pa kolikor vidim okoli po SLO in tujini, so skoraj vedno upravitelji ali pa ustanovitelji hostlov mladinski klubi.
  Center za socialno delo lahko pa brez vsake škode tudi ukinejo. Celo marsikaj bi blo boljše brez njih.

 13. mitja pravi:

  lp.jaz bi samo uprasal kje na Javorniku je zastekljena oglasna tabla?

 14. penny pravi:

  edina zasteklena je tam, ko so osmrtnice,saamo ni oglasna

 15. alojz pravi:

  pozdravljeni,sprašujem te blogar ali kaj veš,kdaj bo občina naredila brv za pešce,ob mostu od Petrola do zadruge,namreč,že več kot eno leto,se govori o tem,pa nič ni storjeno,to je res nevarna točka za pešce,včasih mora kak pešec prav pohiteti ,da ¨uide¨ kamionu ,ki pridivja iz smeri Dravograda.
  Vele občinarji so nekaj obljubljali,ampak veš kako je,na občini Ravne.
  Ali lahko pridobiš kakšno informacijo,,,,,hvala,,,

 16. cekin pravi:

  vse za denar,v ravnah na koroškem, storijo. pa se ne zmenijo, za človeka ki ga prodajajo za denar za seks, sramota za ravne da trpijo take lokale v svoji sredi.

 17. ibržnik pravi:

  Čestitke novemu guštanjskemu poslancu Petru. Upam, da bo tudi v beli Ljubljani v njegovem srcu bilo koroško srce. Zlatku in Andražu pa veliko zabave pri njunem hobiju, ko bosta brskala po Supervizorju, kako Evrosplet posluje z državnim zborom (Če je Peter tam zaposlen preko napotnice al ne). Upamo, da se fužinar uvrsti v prvo ligo…

 18. bozo erat pravi:

  dajem pobudo za ustanovitev trgovine z rabljenimi izdelki.podobnih trgovin je v sloveniji že nekaj in verjetno bi uspela tudi na ravnah.po mestu je veliko praznih lokalov,občina naj prispeva prostor,ni vrag da se ideja ne bi prijela.tu se lahko izkažejo občinski možje in žene,pa še kakšno delovno mesto se tako ustvari

 19. kihec pravi:

  Morda bi bilo dobro izpostaviti tudi kakšnega trgovca. Polna usta so jih, ko bi bilo treba privabiti še kakšnega dodatnega kupca, zavijejo pa se v molk, ko jih kdo povabi, da bi prisluhnili želji za odpravo kakšne ovire, ki potencialnemu kupcu s posebnimi potrebami onemogoča lažji dostop do njihovega prodajnega centra. Če sem bolj konkreten: gre za visoke robnike, ki sicer omogočajo bližnjice s tlakovanimi dostopi pešcem, ne omogočajo pa tega invalidu na vozičku. Lahko jih navedem: Merkator na vzhodni strani (s pešpoti za AMD), Hofer Prevalje na južni strani (s pešpoti Dobja vas-Brančurnik. Enako velja za Inpot center. Dokumentirati je mogoče.

 20. biba pravi:

  Pozdravljeni,
  zanima me če kdo ve za koliko Nuhi daje v najem prostor, poskušala sem klicati številko ki je prilepljena na oknu, pa je na drugi strani glas samo povedal da ta številka ne obstaja več. Za vsako informacijo bi bila hvaležna.
  lp

 21. ravne ravne pravi:

  Pozdravljena,

  na številko 031 257 – 598 ga boste prav gotovo dobili
  lp

 22. biba pravi:

  hvala. nažalost pa so načrti, ki so bili predvideni za ta lokal, padli v vodo. vseeno hvala

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !