Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Na 1. maja bo Ivarčko samevalo !

Objavil ravne, dne 17.04.2017

Letos namreč  prvomajskega praznovanja, ki bilo vsako leto tradicionalno ob Ivarčkem jezeru ne bo. SKEI Konferenca družb SIJ Ravne, katera je bila organizator prvomajskega srečanja zaposlenih, se je namreč odločila , da bo letos to potekalo na lokaciji ZKŠTM ob Grajskem parku na Ravnah.

Na žalost nič več za 1. maja na Ivarčko

Praznovanje 1. maja ob Ivarčkem jezeru “nekoč”


Slavnostni govornik na srečanju, ki se bo pričelo ob 12.00 uri, bo podpredsednik Skei Slovenija Vili Novak. Zbrane pa bodo pozdravili tudi župani koroških občin.

Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. V programu bodo sodelovali Pihalni orkester železarjev Ravne, vokalna skupina Rute in ansambel Spev.

Nova lokacija prvomajskih srečanja na Ravnah

Zakaj je prišlo do menjave lokacije lahko le ugibamo. Govora je o vrtoglavi najemnini za ta dan. Ivarčko jezero vemo v kakšnem stanju je. Zdaj, ko je roke proč dal tudi dozdajšnji najemnik, je kot kaže lastniku g. Grahu figo mar zanj. Le gledamo lahko kako propada, po zgledu Rimskega Vrelca in Javorniškega dvorca.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Na 1. maja bo Ivarčko samevalo !”

 1. nekdokimunimar pravi:

  Naj vse skup da v najem občini bolj pametno pa naj si za vzgled vzamejo vodni park Radlje ob Dravi. Šalabajzerji pač :)

 2. Franja pravi:

  Po zgledu celega sveta, vsi med sabo skregani! Sem pa vesela, da bo srečanje na Ravnah, DTK je bil že od nekdaj nekaj posebno lepega!

 3. Bojan pravi:

  Očitno bi nam.. delavcem rad nekdo nekaj povedal z tem dejanjem..Glede na to, da je ta dvorec simbol kapitalistov.vsaj za mene,zato je to dejanje žaljivo zame, kot za delavski razred.Mene tam za 1. maja nikoli ne bo! Zgodovina se ponavlja očitno…

 4. nady pravi:

  Čisto vseeno je kapitalisti,komunisti,sindikalisti …. pri nas so to ene in iste osebe,ki samo stolčke zamenjajo.Mene bolj zanima kdo bo nesnago očistil za praznovalci prvega maja.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !