Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Prikazovalnik hitrosti za okras !

Objavil ravne, dne 17.10.2016

Javna agencija RS za varnost prometa je že šesto leto zapored, v sodelovanju s podjetjema Intermatic d.o.o. in Sipronika d.o.o. , z namenom izboljšanja prometne varnosti na najbolj prometnih območjih in  v okolici šol in vrtcev, ter za potrebe  zbiranja statističnih podatkov o izmerjenih hitrostih na teh območjih, na podlagi razpisa, podelila v enoletni brezplačni najem petnajst prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«.

Med temi občinami je bila tudi občina Ravne na Koroškem. Prikazovalnik hitrosti so namestili na relaciji Ravne – Kotlje, bolj natančno, namestili so ga na ulično svetilko ob avtobusni postaji na Javorniku, kjer je tudi precej kritičen prehod za pešce.  Hitrost pa naj bi meril v smeri Kotelj.

Nov okras na Ravnah

Zakaj “naj bi meril” ?
Ker že od samega pričetka deluje le v času, ko je ulična svetilka prižgana. Se pravi od trenutka, ko se zmrači in do jutranjega svita. Ko ugasne svetilka, preneha delovati tudi prikazovalnik hitrosti :)
Potem je tam le še za okras. Občina Ravne, katera ga je prejela v brezplačni najem za leto dni, bi seveda lahko posredovala pri Agenciji za varnost v prometu, oziroma pri podjetjih, ki so ga dali v najem.

Naj omenim, da ti prikazovalniki zbirajo podatke o hitrosti in na koncu se prečita statistika, koliko je bilo prekoračitev , kakšne so bile, če so bile … :) Skratka en kup podatkov se lahko razbere iz teh prikazovalnikov, vendar le pod pogojem, da delujejo, kot morajo.

Ta na Ravnah je zaenkrat žal, brca v temo !!

Bi se obnašali drugače, če bi ga morali plačati ?
Vprašanje za špricer al pa dva ;)

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Prikazovalnik hitrosti za okras !”

 1. policaj pravi:

  Najbrž res škoda, da ne deluje tudi podnevi, ko je največ prometa in najbrž (kot si navedel da je v bližini kritičnega prehoda za pešce) tudi največ oziroma večina prečkanj ceste. Očitno gre res samo za prikazovanje angažiranosti, kot pa za dejansko željo po učinkovitosti sistema….

  Sistem je najbrž vezan na elektriko za stikalom za vklop svetilke in ne pred njim, sicer bi deloval ves čas. Ali pa je delavec, ki je postavil sistem, narobe zvezal….

  Vsekakor bi morali v občini pristojni to opaziti. Če je šel kdo pogledat ta merilnik, bi to moral opaziti.

 2. Ravenčanka pravi:

  Je pa zanimivo, da nihče ni pomislil, da morda pa odgovorni na občini zadevo urejujejo in da do zapleta sploh ni prišlo po njihovi krivdi. Če se ne bi trudili za varnost ljudi (tudi tistih, ki neobzirno in veliko prehitro vozijo po naših cestah in se norčujejo iz truda drugih), potem tega prikazovalnika sploh ne bi postavljali. Da smo ga v občino dobili, je namreč bilo potrebnega kar nekaj dela in truda, saj se je bilo potrebno uspešno prijaviti na razpis.
  Upam, da bo zaplet čimprej rešen in da bo prikazovalnik deloval kot je potrebno. In da bomo vozniki tudi brez tega vozili umirjeno in varno.

 3. trotl pravi:

  Če so ga postavili mora delovati, če ne ga pa naj demontirajo in dajo v drugo občino kjer ga bodo znali aktivirat.

 4. nady pravi:

  Me ne moti če prikazovalnik hitrosti molči,imam v avtu tudi merilec hitrosti.

  Moti pa me zelo,da moram vsako leto plačati ob registraciji avta okrog 100 € cestnine,ceste imamo pa tako razdrapane,da

  lahko bruhaš tudi odrasel ,kaj šele otrok.

  Res je kriminal kakšne imamo ceste na Koroškem.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !