Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Koroška komunala na štiri dele

Objavil ravne, dne 10.10.2016

Poznate rek, da je imel roke k sebi obrnjene :)   Tako nekako se dogajajo stvari v zadnjem mesecu na naši občini. Govorimo seveda o JKP Log, oz. o naši komunali. Ob koncu meseca avgusta  je, takrat še direktorica komunale Barbara Pristovnik K., podala nadzornemu svetu svojo odstopno izjavo.

Ni je podala brez razloga, podala jo je zaradi “igric” , katere so se takrat že dogajale na občinah, katerim je komunala nudila svoje usluge.

Kaj hitro se je izvedelo, da se bo JKP Log delilo, razdelilo, podelilo med ustanovitelje, to pa so občine Črna, Mežica, Prevalje in Ravne. In vse to zaradi “nezadovoljstva” občanov pri nudenju njihovih uslug.  Uradno, neuradno pa dobro vemo, “kam pes taco moli”.

Uporabniki komunalnih storitev, vsaj na Ravnah, tega ne bomo občutili, vsaj na položnicah ne. Čeprav so trenutno zneski storitev previsoki :) Tako je izjavil v intervjuju za lokalni radio župan Raven Tomaž Rožen.

In kaj lahko iz tega sklepamo, da bodo na “taprava” mesta postavili svoje ljudi, kateri bodo zato bogato nagrajeni. Nagrajeni v smislu delovnih mest, vsaj kar se pisarniških del tiče.

Namesto, da bi delali na širitvi skupnih del in k tem boljši produktivnosti, bodo cepili že tako malo območje, katerega pokriva zdajšnja komunala.

JKP Log ( foto JKP Log)

Pa še to, za začasno vodenje so zdaj imenovali kar Barbaro Gašper, članico nadzornega sveta in občinsko svetnico na Ravnah, članica SMC, menda ima izkušenj za takšna in podobna dela več kot dovolj, mimogrede pa ob tem nudi storitve nakupa in prodaje nepremičnin :)

Kaj se bo iz vsega tega izcimilo pa bomo še videli .

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Koroška komunala na štiri dele”

 1. guštanjčan pravi:

  Vsaka zgodba ima dobre in slabe strani. Preden nekdo začne objavljati takšne ali drugačne bloge,bi bilo dobro,da se trdno prepriča, kaj je namen nekega dogodka ali odločitve na občinski ali državni ravni.
  Ustvarjalec si za te komentarje res zasluži pasjo taco v sredino čela.
  Ne zavedate se , da je vsa ta leta občina Ravne financirala komunalno podjetje v višini 70% potrebnih sredstev, zdaj pa izračunajte koliko so prispevale ostale občine.Večinski delež je pokrivala občina Ravne.
  Nihče ne bo zasedal stolčkov, kot ti, ki so že zaposleni na komunali, teh oseb je 6 nič več in nič manj in nihče ne bo bogato nagrajen. Tudi delavci na komunali se bodo razporedili.
  Slaba stran zgodbe je ta, da bodo morale ostale občine malo več trpeti zaradi tega. Ostale bodo brez 70%, kolikor je bil doprinos občine Ravne.
  Prosim vas , vsak ki ima dokončano osnovno šolo,mu je vse jasno in kaj takega ne bi pisal samo zato, da imate kaj čvekati.
  Kdaj boste postali pripadni občini v kateri živite? Pa veste koliko vam ta občina pomaga,ponuja. Dobro bi bi bilo, da greste živet za nekaj časa v druge občine, pa boste videli.
  Da pa ne bo kdo mislil, da sem nekaj več.. ne sem samo navaden občan, ki z zanimanjem spremlja dogajanje v občini, kako dobro se razvija in pomaga občanom.

 2. Hani pravi:

  mogoče je res zapis napisan bolj površno, po sistemu babačula babarekla :) je pa tudi res,da kjer je dim je tudi ogenj.
  nekaj od tega je ziher res.
  Ko sem bral zapis v Večeru je Rožen rekel, da občani Ravn plačujemo preveč, položnice pa po odcepitvi ne bodo nižje, tut višje mnda ne.
  V čem je zdaj sploh fora???
  Lej nimam pojma, župan pa če ima dohterski naziv, lih iz občinskih logov, bi lahk to bolj obrnil.
  Nismo presežek, dvigujemo se pa tut ne

 3. Park pravi:

  Trend je v združevanju pravijo!

  Seveda je občina Ravne prispevala 70%, če pa na Ravnah živi največ ljudi?! Kaj bi vi radi, da vsaka občina da 25%, Ravne imajo recimo 12.000 ljudi, Črna pa 4000 ljudi, ampak plačevati morata isti delež?
  Blesavo! Sorry!

  Lahko bi se vsi 4 župani vsedli dol in stvar dogovorili! Sicer pa… a je bilo treba narediti 4 občine v tej dolini?! Bedarija totalna! Če bi ostali 1 občina, bi danes bili najrazvitejša občina v tem delu Slovenije. Bili bi tudi eni izmed največjih. Tako pa 4 vasi na kupu, vsaka brez prava glasanja!

 4. trotl pravi:

  Kaj mi občina pomaga :nič, kaj mi občina daje :plačam, Kaj mi občina ponuja: nič, glede nove komunale bo pa sranje in višje položnice. Vsak ima svoje mnenje.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !