Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Javne blagajne na Ravnah ni več !

Objavil ravne, dne 30.03.2016

Slabi dve leti  je od tega, ko je občina Ravne odprla javno blagajno za občane Raven. Tako so nas vabili;

Spoštovani

Od ponedeljka, 19.5.2014 lahko občani Občine Ravne na Koroškem v poslovalnici Delavske hranilnice na Ravnah na Koroškem plačujejo plačilne naloge javnih zavodov občine in izbranih podjetij BREZ PROVIZIJE.

Vljudno vabljeni!

Javna blagajna je bila na voljo tudi v letu 2015, medtem, ko se je z letom 2016 ukinila. Med ljudmi se je odlično prijela, saj si je lahko marsikdo s plačilom položnic brez provizije prihranil par deset € na mesec. Povprašali smo tako na Delavsko hranilnico, kot tudi na občino.  Iz občine so nam odgovorili sledeče ;

Žal nam v proračunu Občine Ravne na Koroškem za leto 2016 ni uspelo  zagotoviti  sredstev za javno blagajno. Ponovno  možnost uvedbe javne blagajne bomo vsekakor preverili ob sprejemanju proračuna za naslednje leto.

Delavska hranilnica Ravne na  Koroškem

Iz Delavske hranilnice pa so nam sporočili, da je bila pogodba  sklenjena do 31.12.2015.  Po tem datumu ostajajo še vedno najcenejši, saj pri njih znaša provizija za plačilo položnic na bančnem okencu le 0,30 EUR ( za komitente do zneska položnice  460,00 EUR, nato 0,16% od zneska, max. 2,00 EUR; za nekomitente do zneska položnic 360,00 EUR nato 0,16% od zneska  ).

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Javne blagajne na Ravnah ni več !”

 1. nady pravi:

  Kolikor vem je Delavska hranilnica ustanovljena s kapitalom od članarine sindikatom.Če bi bili kaj usmiljeni do občanov, bi brez pogodbe z občino lahko enako imeli javno blagajno še naprej.

  Ker se pač denar po žepih veljakov pretaka tako ali drugače,jim je za rajo malo mar.

 2. nady pravi:

  Od kar je kriza,je blog ravne zaskrbljujoče utihnil,ni udarnih novic, še manj pa je komentarjev.Očitno se javni sektor ne pase več med službenim časom po internetu.

 3. mark pravi:

  Nady, kaj boš pa komentiral. Ta stran je (žal) mrtva.
  Škoda – saj ni bila nikdar kak presežek, ampak imela je pa možnost, da to z leti postane.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !