Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Vodni skuter ne spada na Ivarčko

Objavil ravne, dne 22.07.2015

Pred kratkim sem bil spet na Ivarčkem, katero je sedaj lepo urejeno in čisto. Me je pa zmotilo nažiganje, verjetno lastnika, po jezeru z vodnim skuterjem. Koliko je to dobro za živalstvo in rastlinstvo v jezeru nevem, vem pa da če bi si jaz ali vi pripeljali svoje skuterje gor bi kar hitro dobili kakšno prepoved ali pa kakšno kazen od okoljskih inšpektorjev, plus da je to zelo nadležno za vse nas obiskovalce, še posebej starejše.

Res je, takšno početje prav gotovo ne sodi na Ivarčko jezero. Mogoče se je voznik vodnega skuterja sam zamislil nad tem početjem, ko je slišal za negodovanja ljudi. Frajer lahko izpadeš tudi drugače, je bilo slišati iz ust ljudi tistega dne.

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Vodni skuter ne spada na Ivarčko”

 1. asd pravi:

  za sbe se brigite rajš bote do konc živleja meli kaj za delat ;)

 2. Brezveze pravi:

  Škoda, da se takšne stvari prikazujejo kot favšija ( on lahko, če bi jaz bi me pa spodili – vsaj članek je v to smer napisan ) . Kaj je namen tega “nažiganja” vam je pomoje jasno. Če pa ne, pa poskusite sami sčistit svinjarijo iz jezera. Vem da ste sigurno že probali in niste naleteli na nobeno oviro, zato prosim, da to obelodanite trenutnemu najemojemalcu, da nebo toliko inovativen.

  Hvala.

 3. aja pravi:

  Če je skuter namenjen čiščenju jezera, zakaj potem jezero ni čisto?

  lp

 4. Brezveze pravi:

  Sploh veš kakšno je bilo ? Misliš, da je užitek osmice nabijat med pomoli.

 5. Brezveze pravi:

  Pa ne .. nimam nobene veze z najemojemalcem. Sem pa vedno zato, da se stvari premaknejo nekam, kamor jih zadnjih 10 let niso bili sposobni.

  LP

 6. Starešina pravi:

  Če so pred leti lahko jezero čistili brez skuterja, nevidim nobenega problema da ge nebi še zdaj. Drugače pa če prvo sliko pogledate, lahko vidite kupe trave po brežini, jezero je že bilo očiščeno, ko je tale vozil in zabaval svoje otoroke ki so ga gledali s pomola.

  Lp!

 7. Brezveze pravi:

  Ah ja … sanja se Vam ne ;)

 8. zanimivo pravi:

  Ne razumem zakaj uredništvo ni prispevka najprej pregledalo in lektoriralo. Morda pa bi tisti, ki je napisal članek, se lahko pozanimal točno zakaj se vozi skuter (v tem primeru za namen čiščenja). Nastrojenost proti napredku pa je neosnovana, saj tukaj pomeni skrajšanje časa čiščenja in posredno tudi zabave otrok – proti čemu pa, upam, da ni nihče. Razen če ne mara otrok, seveda.

 9. mark pravi:

  Vse tu zapisano je ena sama grozna spakedranščina. Višek pismenosti je pa “Zanimivo”, ki se v svojem prvem stavku obregne ob kakovost članka, potem pa sam napiše tako skrpucalo, da se bog usmili.
  Kar pa se bistva sestavka tiče: pomanjkanje kulture v vseh pogledih, če ne že kar primitivizem, je na Ivarčkem – kljub dokaj urejenemu izgledu, žal najbolj opazna stvar.

 10. zanimivo pravi:

  Glede skrpucala: morda je narobe, da znam pisat slovensko in ne “koroško” (z vsemi “ane”-ji, “pač”-i in “nevem”-i)?

  Bistvo članka je pa takšno, kot ga vidimo po medijih v Sloveniji – polno predsodkov in brez prave teže. Predolgo sem bila na koroškem in brala lokalne časopise, da poznam pisanja člankov iz jeze. Če kdo želi okrcati voznika, so spodaj postopki za to. Zanimivo mi je to, da je to eden od dogodkov, vrednih omembe? Se resnično kaj “kulturnejšega” (kot je pripomnil Mark) ne dogaja?

  Če je Ivarčko jezero privat in po njem vozil lastnik ima seveda vso pravico se nag tam kopati, če mu to paše (u, še eden od “nekulturnih” podvigov). V primeru, da se je vozil po njem kdo drug, ali da je kopališče javno, pa se zadeva prijavi in se preveri dovolilnico.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !