Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Nujne medicinske pomoči na Ravnah ne potrebujemo…

Objavil ravne, dne 27.04.2015

…tako, kot ne potrebujemo tretje razvojne osi, ne potrebujemo niti popravila obstoječih cest. Ali sploh potrebujemo kaj, ja seveda, potrebujemo redno, brez enega dne zamika v blagajno prispevati davkoplačevalski denar.

Zdravstveno Reševalni center Koroške – Ravne na Koroškem

Nujna medicinska pomoč je na Ravnah potrebna, tega se zavedamo vsi tukaj, le tisti, ki so pisali Pravilnik o službi nujne medicinske pomoči ne. Le – ta predvideva mrežo 12 urgentnih centrov, 18 satelitskih urgentnih centrov ter mrežo nujnih reševalnih vozil. Urgentnega centra, kakršen je bil sedaj na Ravnah ne bo več, ta bo sedaj v Slovenj Gradcu. Tudi “satelitskega” urgentnega centra ne bomo imeli več, ostane nam tako le nujno reševalno vozilo. Spet  smo padli skozi, kot že večkrat do sedaj.

Na Koroškem seveda vre kot v kotlu. Zbirajo se podpisi proti ukinitvi urgence, vendar, kot vse kaže zaman. Tako bo dežuren zdravnik na voljo med tednom do 20.00 ure. Po tem času bo potrebno morebitno zdravstveno pomoč potrebno poiskati v Slovenj Gradcu ali Radljah.
Zares žalostno, da Mežiška dolina, vključno z Dravogradom šteje okoli 35.000 ljudi, ne premore pa urgentne službe nujne pomoči.

NMP Ravne na Koroškem na intervenciji

Spet se je izkazalo na ravni države, kje smo in kam spadamo. Mogoče se res ne bo spremenilo kaj, dokler ne bomo postavili 100 traktorjev v Hudo lukno, pa naj se prične….kot je napol za hec, napol zares dejal znani koroški glasbenik.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Nujne medicinske pomoči na Ravnah ne potrebujemo…”

  1. trotl pravi:

    Krivci so direktor ZD, župani , in naši koroški poslanci. Glavno ,da oni fajn plače dobijo, za ostalo se jim pa jebe.

  2. Antitrotl pravi:

    Direktor Zd in Župan Raven sta zelo za Urgenco …

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !