Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Vlada obljublja, že zdavnaj obljubljeno AC

Objavil ravne, dne 25.03.2015

Današnji delovni obisk vlade na Koroškem, kateri še ni končan, se seveda v veliki večini vrti okoli 3. razvojne osi. Ključna problematika naše regije je namreč cestna povezava z avtocestnim križem. Čeprav bi bili nekateri zadovoljni že z generalno sanacijo zdajšnjih obstoječih cest, ampak ! Predsednik vlade, Dr. Miro Cerar si je drznil obljubiti, da bo prav njegova vlada prva zasadila lopato na 3. razvojni osi.

Avtocestni križ

Zadnji, pravi delovni obisk vlade je bil pred slabimi desetimi leti in če bi takrat obveljale njihove obljube, bi se mi že zdavnaj lahko popeljali po moderni cesti do Arje vasi. Takratna vlada Janeza Janše, je namreč obljubljala prav to, kar obljublja zdajšnja vlada. Od takrat se je zamenjalo veliko vlad in prav vsaka je obljubljana enako pravljico. Žal je ostalo zgolj pri obljubah.

Različice ceste skozi Ravne in Prevalje

Miro Cerar ob tem pravi, da nikoli ne želi saditi praznih obljub, bilo jih je že preveč in bilo je že preveč razočaranja, ter dodaja, da bo vlada storila vse, da bo do začetka prihodnjega   leta sprejela državni program  za izpeljavo tistega dela ceste, ki povezuije avtocesto z Velenjem. Mihajlo bi rekel; “Živi bili pa vidjeli” ;)

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Vlada obljublja, že zdavnaj obljubljeno AC”

 1. Skeletor pravi:

  Tista lopata ne pomeni še nič. Jaz vam jo lahko zasadim že danes….pa ne bo čez 10 let še nič.
  Jaz bi pri nas tako naredil kot so na Hrvaškem. Če nimamo denarja, da bi gradili, naj gradijo namesto nas tujci. Pa naj bodo oni lastniki cest in naj oni kasirajo cestnino, če smo mi čisto nesposobni.
  Mi smo že prav smešni s temi kilometrskimi odseki. Kitajci naredijo 20km most čez morski zaliv v 3 letih, mi pa ušive obvoznice v parih kilometrih delamo 20 let. Naj zgradijo tujci in kasirajo, mi bomo pa uporabljali. Meni je vseeno komu gre denar od cestnine ki jo plačam. Pri nas jo itak pol požre kdo ve kod in kam.

 2. kuli pravi:

  Točno tk, naj pa delajo drugi, če mi nismo sposobni. Pol pa že zdaj jamrajo, da bo to najdražji odsek v vsej zgodovini graditve avtocest.
  Pa ja niso normalni, banda pijavkasta, da jih sram ni !!!!!!!!!!!!!!

 3. zac pravi:

  obljubit je pa ja lahko,,,,potem pa traso vnesti v prostorski plan,,,,,traja par let,,,,,odkupit zemljišča,,,,,traja par let,,,,, itd in je hitro 5 let mimo,,,,,če pa bodo kaj gradili, pa bo samo hitra cesta do Velenja ali do Slovenj Gradca, pa tudi to bi bilo nekaj,,,Tudi v Avstriji ni avtocesta do vsake vasi,,,…

 4. Grozdni Joža pravi:

  Naj avstrici spuvajo da se bomo lahko vsaj 10 let normalno vozli. Drgač bo vse razpadvo po petih letih, pa še nafatali si bojo vsak svoj kos potice. Globoki žepi so vlek hudič.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !