Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Tomos APN dirka na Ravnah /foto

Objavil ravne, dne 4.11.2013

Ljubitelji Tomosovih mopedov, že nekaj let na Ravnah prirejajo, tako imenovano APN dirko. Pravila na dirki so jasna, tekmuje se  izključno z modeli Tomos APN 4 ali 6. Agregat mora biti vsaj na zunaj v originalnem stanju, notranjost pa pri tem ni tako pomembna. Štartajo v dvojica in slabši izpade. Tako se najdejo lokalni mojstri in mašince predelajo tako, da ne gre več 49 km/h, ampak še malo več :)

Tokratna dirka je bila osma po vrsti in je potekala konec prejšnjega meseca v Strojanski reki. Zbralo se je kar 32 tekmovalcev, ki so se preizkusili na krajši progi po sistemu izpadanja.

Bralec bloga nam je poslal fotografije, katere z veseljem objavljamo v FOTOGALERIJI (klik) foto (BE)

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Tomos APN dirka na Ravnah /foto”

 1. Booch pravi:

  Evo, jaz pa prilagam še video omenjene dirke – http://www.youtube.com/watch?v=uk8fRsJCzv8

 2. Pero pravi:

  Tako dirko bi lahko za popestritev organizirali za Ravenske dneve. Mislim, da kljub varnostnim predpisom to ne bi bil tak zalogaj, bi pa malo popestrili program, pa zanimivo bi bilo videti še ostale, ki bi prišli na dirko, saj take dirke poznajo tudi drugot po Sloveniji.

 3. eden pravi:

  Ja vse v redu, če nebi začeli laziti okrog policaji, ki so jih začeli preganjati, nekaj so jih menda celo dobili in tudi močno oglobili.

 4. Pero pravi:

  Ravno zato bi pa morali to organizirati pol reglcih, pol se pa taplavi lahko v rit bzaletijo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !