Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Raztros pepela na Barbari

Objavil ravne, dne 2.10.2013

Pokopališče Barbara

Komunalno podjetje Log, katero skrbi za pokopališče Barbara, je letos uvedlo novost pri pogrebih. Večina komunalnih podjetij, zadolženih za pogrebne storitve, nudi klasične, žarne, civilne in verske pogrebe. Vedno bolj priljubljena je tudi možnost raztrosa pepela. Na pokopališčih imajo za tovrstne pogrebe določeno mesto. Tako so na lepo urejeni terasi  uredili manjši park in ga poimenovali Barbarin gaj. Tukaj bo prostor za raztros pepela pokojnikov.

Barbarin gaj

Kaj to pomeni ?

Anonimni pokop pomeni razsutje pepela ali pokop žare pokojnika na posebej za to pripravljeni tratni površini . Na kraju raztresa ali pokopa ni obeležja, je pa pokop evidentiran v evidenci o umrlih, ki so pokopani na pokopališču.

KP Log gre torej v korak s časom, saj je bilo potrebno do sedaj za raztros pepela izven pokopališča pridobiti dovoljenje s strani  upravne enote pristojnega občinskega upravnega organa. Sedaj to ne bo več potrebno, vse to se bo uredilo na JKP Log Prevalje.

  • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Raztros pepela na Barbari”

  1. Petra pravi:

    Lp, men je fuuuuuuuuuuuuuuuulll všeč, čudovito so to uredili resnično..

  2. meta pravi:

    Na nek način gre za anonimni pokop, pri čemer pa bo pogrebna slovesnost običajna, le s to razliko, da se bo pepel pokojnega posul na notranji zelenici Barbarinega gaja ter da se bo obeležje (ime in priimek ter leto rojstva in smrti) v obliki ploščice z vgraviranim imenom namestilo na kamnih, nameščenih na brežini terase oziroma parka.

  3. vojko pravi:

    Vse pohvale,vodilnim in zaposlenih na LOG-u!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !