Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Na Ravnah kmalu dom starejših

Objavil ravne, dne 20.06.2013

Na včerajšnji seji občinskega sveta , so potrdili lokacijo novega Doma starejših, ki se bo gradil na Ravnah. V rokavu je imela občina več možnih lokacij, vendar so se na koncu odločili za Vrata Javornik. Za to lokacijo se je pred časom zanimal tudi večji trgovec, vendar je ostalo le pri zanimanju. Tako bosta lokaciji, vzhodna brežina Čečovja in Grad Javornik počakali na kaj drugega :)
Dom starejših bo tako zgrajen ob robu zdajšnjega “makedam” parkirnega prostora. V bližini mesta, kjer je še nedolgo nazaj gostoval cirkus.

Dom starejših Črneče (foto; kdsdravograd)

Pismo o nameri je že bilo podpisano s strani župana Rožena in direktorja Koroškega doma starostnikov Črneče Srečka Mlačnika, saj bo deloval, kot organizacijska enota doma v Črnečah.

Občina se je ob podpisu zavezala, da bo dom zgrajen do leta 2014 – 2015, kapaciteta doma bi bila med 60 in 90 posteljami, večina sob, pa naj bi bila enoposteljnih. Tako se nam ni bati, kje bomo lahko preživeli našo jesen življenja ;)

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Na Ravnah kmalu dom starejših”

 1. luka pravi:

  evo pa bo nekaj novih delovnih mest za ravncane :) to je zelo pozitivno! ceprav sem sam mnenja, da ko pride cajt da nemors za sebe poskrbet (mislim osnove: rit obrisat, skopat se, jt na wc, nahranit se, premikat/hodit…) takrat si za odstrel kajti v nasprotnem primeru si samo na poti, stroske delas, otroci ki so ze veliki te nimajo vec radi ker imajo svojo druzino in si jim samo v napoto ter strosek.

 2. nepoznan pravi:

  Vse lepo in prav, ampak upam da se poskrbi tudi za nove parkrine prostore, katerih sedaj nebo več.

 3. Martin pravi:

  Vse lepo in prav….ampak kapaciteta 60-90 postelj je apsolutno premajhna, glede na to da se vsi staramo.

 4. penzionist pravi:

  Zelo dobra lokacija za starejše in zelo primeren kraj za sprehode, trgovina , reševalna vse je v bližini. Za parkirišča ni problem , samo lepo se je treba parkirat pa bo

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !