Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Nepričakovani preobrat na “Superzavodu Ravne”

Objavil ravne, dne 4.02.2013

Na občini Ravne je bilo prejšnji teden pestro dogajanje. Vsaj, kar se tiče imenovanja direktorja našega super zavoda. Tik pred zdajci je namreč kandidat, ki je dobil največjo podporo s strani Kviaza, g. Erjavec podal izjavo o umiku kandidature, pa če prav je dobil kar osem od devetih glasov.

Na ulicah se govori marsikaj, je pa res, da zavod nujno potrebuje neobremenjeno osebo z vizijo in polnimi pooblastili, ter odgovornostjo, prav zato bo  občina šla v ponoven razpis za mesto direktorja, na katerega pa se g. Erjavec zaenkrat ne namerava prijaviti.
Na naš dopis, zakaj je tako, kaj je bilo tukaj spornega se je prijazno odzval in nam posredoval sporočilo za javnost, katerega objavljamo v celoti.

Erjavec Andrej (foto:Jani Kogal)

Izjava za javnost;

Spoštovani!

Od moje prijave na delovno mesto direktorja Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem dalje, sem bil »označen« kot morebitni direktor, ki je svetnik oz. celo  SVETNIK KOALICIJE in ne kot pravnik, kot nekdo z zagonom, potrebno energijo in željo bo ustvarjanju oz. dokazovanju,…V tem času sem dobil občutek, da imam predznak koristoljubneža, ki preko politike »osvaja« določene položaje, čeprav je ravno to direktorsko mesto vse prej kot lagoden položaj. Osebno si težko predstavljam,da bi s takšnim predznakom in zaznamovanostjo neobremenjeno in zagnano vodil tako kompleksen zavod s finančnim stanjem kakršno je. Nenazadnje imam službo, ki je dobra, imam pozitiven odnos s sodelavci in sem nekdo, ki ni iskal službe, pač pa nov izziv v življenju.

Sem mnenja, da pogoje izpolnjujem, čeprav so mi marsikateri očitali pomanjkanje vodilnih izkušenj, vendar ravno pri tako neopredeljenem pojmu velja rek, ki pravi: »dva pravnika, tri mnenja«, ampak verjetno to sedaj ni več pomembno.

Zaradi vsega napisanega sem se odločil, da vlogo umikam, čeprav je bila odločitev zelo težka, saj sem s tem zavodom povezan že od rane mladosti dalje, ko sem začel trenirati plavanje.

Direktor mora biti, po mojem mnenju, predvsem neobremenjen, s široko podporo ustanoviteljev, donatorjev in zaposlenih v zavodu ter uporabnikov tega zavoda, saj bo v prihodnje predvsem potrebno veliko usklajevanja in razumevanja vseh strani.

Izkoristil bi to možnost in novemu direktorju, pa kdorkoli to že bo, zaželel vse dobro.

Lep pozdrav!

Andrej Erjavec

 • Share/Bookmark

12 odgovorov v “Nepričakovani preobrat na “Superzavodu Ravne””

 1. Nataša pravi:

  Bravooo Andrej, res si ta pravi. Ko bi vsi tako razmišljali….
  N.

 2. Viktorija pravi:

  Čestitam, in ne morem verjeti da ste svetnik koalicije!

 3. Ravenčanka pravi:

  Čestitam – pametne besede.

 4. Nevenka Šimenc pravi:

  Andrej čestitam za to tvojo pokončno držo in pametno potezo ob vseh bedastih komentarjih,ki nimajo veze z delom direktorja zavoda.Res se ne strinjam,da sta kultura in šport povezana v isti zavod,vendar to nima veze z razpisom za direktorja.Nebi imel lahkega dela,nasprotno,imel bi zelo težko delo na obeh področjih.To pa predvsem zato,ker se bi v tvoje delo vtikali ljudje,ki nimajo posluha ne za šport in ne za kulturo. Žal mi pa je ,da te ne bo tam,kjer bi bil potreben.Morda pa še kdaj -razmisli.V dobro naših ljudi,predvsem pa otrok,si želim,da bi bil izbran nekdo,ki se spozna,ne pa samo zgolj zaradi politike in poznanstev.LP Neva

 5. Neil pravi:

  Andrej,

  Čestitam na izjavi a vendarle
  ljudje, ki te poznamo menimo,
  da si prava oseba za to delovno mesto.

  Velika škoda, da si se umaknil menim,
  da bi moral vztrajati in z delom dokazati,
  da vsi ki menijo, da nimaš izkušenj nimajo prav.

  A odločitev je tvoja in jo jaz osebno spoštujem.

 6. Buček pravi:

  Bravo, eden redkih na občini, ki ne pleše tako, kot zahtevajo, za takšne stvari moraš dobesedno imeti “jajca”

 7. Aleš O pravi:

  Ponavadi se izogima komentiranju.

  Za to potezo pa samo kapo dol. Čeprav je to velika škoda za Zavod. Važno je,da je človek sposoben ni pa važno a je levi al je desni.

 8. Mare pravi:

  Takale pretirano “odkrita” javna izjava lahko zavede kvečjemu kratkovidneža ali pa političnega naivca. Nič nimam proti Andreju in mislim, da bi bil dober direktor. Potrebno pa je povedat, da je vsak, ampak zares vsak direktor/ica javnega zavoda (kateregakoli) žal politična izbira. In posledično ima tak direktor/ica “politični dolg”, ki se jasno kaže v kadrovanju. In dokler bo tako, bodo javni zavodi pribežališče strokovno sporneg a z dobrimi “vezami” podprtega kadra. Resnica je žal očem skrita.

 9. jastrebica pravi:

  POlitični dolg, ki se jasno kaže v kadrovanju,…natolcevanje, kolikor je meni znano, se bo moralo na tem zavodu odpuščati, torej izpolnjevanje tega dolga v tem primeru odpade. V takšnih odločitvah, pač obstaja opcija, ki kadruje in opcija, ki te možnosti nima. V tem zavodu pa menda sedijo ljudje različnih političnih barv. kandidatu je verjetno enostavno prekipelo od medijskega “linča” in se je obrnil,…

  Ne vem zakaj iz vsake politične opcije ali dejanja nekdo dela politično zgodbico-to delajo tisti, ki so tudi politiki in ne uživajo zadostne podpore. TEORIJA ZAROTE,…

 10. eden pravi:

  Andrej enostavno ni imel pogoja, ki se mu reče vodstvene in vodilne funkcije. To je pa tudi vse. Ni nikakršna žrtev, ne super junak, ne baraba. Če bi ta pogoj imel niti slučajno ne bi odstopil, ne glede na vse napisano.

 11. marjan pravi:

  nebluzi

 12. občanka pravi:

  Za to res obstajajo razlogi, smisel in pogoji?

  Upam, da ne prehitevam – se naša Meža “le bistri”?.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !