Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Uspehi OK Fužinar Metal Ravne

Objavil ravne, dne 22.01.2013

Odbojkarji OK Fužinar Metala Ravne so pričeli  drugi del sezone 2012/2013, v katerem si igralci članske ekipe želijo priigrati 1. mesto in s tem uvrstitev v 1.DOL.

V tem vikendu so gostovali pri ekipi SEP Mokronog, kjer so prišli do odličnega rezultata, saj so zmagali s 3:0 (17,18,20).

Prva tekma drugega dela je torej prinesla pričakovane 3 točke na lestvici, s čimer OK Fužinar še vedno drži 4 točke prednosti pred ekipo Črnuče ACH, ki je zmagala v Mežici s 3:1.

Že to soboto pa jih doma čaka izredno pomembna tekma proti ekipi iz  Hoč, ki si prav tako želi preboja med prvoligaše. Zato bo to pravi derbi kola in obljubljajo, da je dobra odbojka in velika borbenost igralcev zagotovljena. Vabljeni, tekma bo ob 18. uri v športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca.

Člansko ekipo OK Fužinar Metal Ravne v sezoni 2012/2013 sestavljajo igralci: Rok Abraham, Matej Tomaž, Peter Šavc, Samo Stravnik, Denis Valentan, Matej Prikeržnik, Mitja Jež, Jure Jež, Žiga Bogataj, Jure Kasnik in Tilen Mlinar. Vodi pa jih trener Bojan Ivartnik.

Odlične rezultate in uspehe sta med tekmovalnim odmorom dosegli obe kadetski reprezentanci Slovenije. Ženske so se 1. mestom na kvalifikacijah v Novi Gorici uvrstile na evropsko prvenstvo. Selektor je Korošec Jože Časar, ena izmed pomočnic pa prav tako Korošica Urška Skarlovnik. Moška kadetska reprezentanca se je prav tako uvrstila na evropsko prvenstvo. Na kvalifikacijah v Latviji je končala na 2. mestu takoj za Rusijo. Tudi v strokovnem štabu moške reprezentance imamo Korošci predstavnika. Selektor je Iztok Kšela, pomočnika pa sta Zoran Kedačič in Mitja Jež, igralec in profesionalni trener pri OK Fužinar Metalu z Raven na Koroškem.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Uspehi OK Fužinar Metal Ravne”

  1. Janko pravi:

    pobi igravci gučtanskega fužinarja veste jas sm ž gledo vaše dedije, ki so 1955.leta igrali v 1.zvezni jugoslovanski ligi. Taj je bvo igranje odbojke bol na moč,
    okrogva vejkost igralcev pa tam okuvo 1,85. Igravo pa se je tudi v dežju zunaj na prostem. No hvala bogu tega ni več, zato pa nam gučnštanarjem pokašte kejko po svojem znanju igranja odbojke sledite razvoju odbojke. Ne smete pozabiti, da smo v gočtanu že fejst žejni gledanja asovske odbojke v prvi ligi med prvimi štirimi slovenskimi klubi ACH, Kalcit, Salonit in Fužinar mra bt zraun.

  2. otto pravi:

    Janko, a si ti na Cracku ?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>