Nekoč Guštanj, danes Ravne na Koroškem

Iz srca Koroške

Končanje obnovitvenih del na Ravnah

Objavil ravne, dne 12.09.2012

Dela v misiji, imenovani ” Obnova starotrškega jedra na Ravnah” , gre zdaj zares h koncu. Končano je parkirišče na območju nekdanjih “Storitev” . lepo urejeno parkirišče je zdaj zares dobilo svoj pomen. Ta del, kjer je bil še nedolgo nazaj makedam, ob nalivih pa velike luže je bil pred dvema letoma celo v nominaciji Naj Ravenške srovšne. Zdaj temu, prav gotovo ne bo več tako.

Končno pravo parkirišče

Tudi drugo manjše delovišče, katero pa ni bilo toliko moteče za občane je med Havano in nekdanjim SDK- jem. Tudi tukaj bo podoba popolnoma drugačna, kot še nedolgo nazaj. Nekdaj je bil tukaj manjši makedam parkirni prostor in stare lesene policijske garaže.  Zdaj bo na tem mestu prostor za Ravensko tržnico, za katero lahko upamo, da bo dobro obiskana, ter , da se bo prijela. Zdajšnje hišice so namreč vse zasedene. Po pogovoru z nekaterimi, ki tam ponujajo svoje dobrote je bilo slišati, da prostora celo ne dobijo, ali pa si ga delita dva ponudnika.

Prostor, kjer bo kmalu nova tržnica

Na območju gradnje je tudi aktualni Rimski vrelec, kjer je v postopku pridobitev dokumentacije za obnovo del. Tukaj bi se naj papirologija uredia do konca leta. V pričetku 2013 , pa pričetek obnove hotela, takoj, ko bodo vremenske razmere to dopuščale.

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “Končanje obnovitvenih del na Ravnah”

 1. Martin pravi:

  Pohvalno, da se kljub finančni krizi najde gnar tudi za kaj takega. Lahko samo upamo, da bo zadeva tut “zdržala” primeren cajt. Čeprav mogoče bi lahko v “luči varčevanja” namesto tlakovcev položili asfalt (mislim, da še vedno pride ceneje).

  Bi pa dal komentar glede parkirišča za zdravstvenim domom. Ne vem sicer ali je tudi to občinsko, ali pod zdravstvenim domom. Kar se tiče podlage (asfalta) pohvale, me pa moti to, da niso vrisane označbe. Sam tudi stanujem v tamkajšnem bloku (Ob Suhi). Da bi parkirišče dobilo še označbe, bi lahko še več avtonov tam parkiralo, tako pa zdaj vsak po svoje parkira.

 2. kihec pravi:

  Zelo pohvalno. Zaključeno je parkirišče bivših Storitev, v zaključni fazi je tlakovanje prostora nove tržnice, postavljene so nove enotne svetilke, popravljene oz. zamenjane so poškodovane svetilke pred Tušem, žubori voda v vodometu na platoju pri avtobusni postaji, urejeni so ekološki otoki, v obnovi je obzidje in tlak okrog cerkve, prenovljena je pešpot in kolesarska steza ob železarni in še bi se dalo kaj našteti. Seveda se še vedno odkrije tudi kakšna spregledana malenkost.
  Čakam v kaj se bodo ponovno spustili večni nergači.

 3. EVA pravi:

  Lepo imamo urejeno, nergači pa se vedno najdejo, taki ,ki so vedno proti vsemu in vsakomur. Mislim pa, da je večini všeč, kar je bilo narejeno. Le tako naprej, da bodo Ravne lepe in še lepše.

 4. Martin pravi:

  Res je, lepo je urejeno. Nergači bodo pa tako in tako nergali.

 5. nn pravi:

  Pohvale vredno, nergači pa tudi morajo biti ,da občinarji ne zaspijo
  na lovorikah.Če si zaslužijo , jih pa moramo tudi pohvaliti.

 6. bozo erat pravi:

  Lepo je kadar občinski možje držijo besedo!

 7. Ata smrk pravi:

  Zelo pohvalno, vendar pa bom vseeno pošimfal, da pri starem rokometnem igrišču, kjer je sedaj umetna trava ni niti enega koša za smeti.Glede na to da tam nastaja sorazmerno veliko opada, plastenke in pločevinke bi lahko bila tam vsaj dva koša.

 8. ksara pravi:

  jeeee tržnica bo v pravem pomenu besede . To me veseli!!! ;)

 9. Ravenčan pravi:

  Opet en plac ki bo samemu sebi namen.
  Zguba in potrata prostora…

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !